Clausura del projecte
El dia 2 de febrer se celebrà l'acte de clausura de "La veu amb què parlaven els nostres pobles" a l'explanada de l'Auditori de Torrent, participaren els alumnes de cor del conservatori dirigits per Jordi Blanch, que cantaren cançons tradicionals valencianes i nadalenques. També participaren un grup de cantaors del cant d'estil, que oferiren una mostra del seu repertori i finalment es va fer una dansà on participaren els asistents al taller de dansà i diferents grups coordinats per Juan Pablo Valero.
Imatges de l'acte.
 
La veu amb què parlaven els nostres pobles
La veu a través de la qual parlen els pobles són les seues tradicions. L'evolució de l'era tecnológica i l'abandó de la cultura popular han posat en perill este patrimoni artístic inmaterial d'un valor innestimable. I no podem deixar que desaparega irremisiblement.

La veu amb què canten els nostres pobles és la nostra música tradicional. I al so d'eixa música també ballen. Sí, els nostres pobles ballen i llancen al vent la seua paraula. Per això ens ocuparem de la poesia, la música i la dansa tradicional.

Amb este projecte, El Conservatori professional de música de Torrent i l'Associació d'Estudis del Cant Valencià pretenem recuperar les tradicions pròpies dels nostres pobles i contribuir-ne a la seua difusió i restauració. Al mateix temps, volem propiciar un apropament de la cultura folklórica i popular a l'àmbit acadèmic per a que es revalore la seua importància i se n'assegure la seua pervivència.
Activitats.

Taller de dansà. "A ballar les danses!"

Aprendrem a ballar la dansà plana i les seues mudances. Està obert a totes les edats, no cal que tingues coneiximents previs de dansa. I si tens unes castanyetes a casa, porta-les!

Sessions: dissabte de 10 a 12 h. (28 de novembre, 12 i 19 de desembre; 16, 23 i 30 de gener)

Lloc: Conservatori professional de música de Torrent.

Conferència. "Recordam aquells versos que em solies recitar... El zéjel: orige de la poesia del trobador".

Amb demostracións en directe, s'aproparem a la literatura popular, al vers d'improvis i a la seua història al llarg dels segles. Coneixerem el cant d'estil i descobrirem la riquesa de les seues varietats i el seu repertori.

Data: divendres 22 de gener, a les 19'30 h.

Lloc: Saló d'actes del Conservatori professional de música de Torent.

Jornada de música i dansa tradicional.

Posarem en pràctica el que hem aprés al taller amb una dansà al carrer. També gaudirem del cant d'estil amb una cantà tradicional. A continuació, el cor del conservatori ens oferirà un concert d'obres populars, per simbolitzar l'estreta unió existent entre la música clàssica i la popular. Per acabar la jornada festiva, compartirem una picadeta de germanor.

Data: dimarts 2 de febrer a les 18'30 h.

Lloc: Conservatori professional de música de Torrent i explanada de l'Auditori de Torrent (juant al conservatori)

 

Tríptic amb més informació,