Nom Eduardo Ventura Rodríguez
Especialitat Clarinet i Cap departament vent fusta
Formulari de contacte
Horaris
Horari de tutoria Dilluns 17'00 h. (Per sol·licitar una tutoria es pot utilitzar el formulari de contacte)
Galería d'imatges  

Biografia:

Inicia els seus estudis musicals a l'escola de la banda de música de la seva ciutat natal, simultanejant amb els estudis de clarinet tenint com a professor a José Micó i Roberto Forés. Més tard, amplia els seus estudis de clarinet al Conservatori Superior de Música de València, amb els professors Juan Vercher i Lucas Conejero amb els que va acabar la carrera de l'especialitat.

Ha perfeccionat la tècnica del clarinet amb els professors Michael Arrignon a Orleans i París (França), Anthoni Pay a Londres (Anglaterra), Angela Malsbury a Birmingham (Anglaterra), Michel Zukovsky i Harmen de Böer a Barcelona (Espanya) i Alfred Prinz en Salzburg (Àustria); i ha perfeccionat la tècnica de la música de cambra amb els prestigiosos grups Albion Ensemble i Netherland Wind Ensemble.

Ha aconseguit entre d'altres, el premi "Joves Intèrprets", organitzat pel Conservatori de Música de València i patrocinat per la UME (1980); el premi "Caixa d'Estalvis" al "Concurs nacional d'interpretació Eduard López Chavarri" concedint un concert al Museu Nacional de Ceràmica de València (1980), i el Premi d'Honor Fi de Carrera (1981).
Ha estudiat composició, orquestració i direcció de cors i orquestra.

La seva faceta com a director s'inicia el 1978 a la banda juvenil de la Lírica de Silla. El 1979 dirigeix ​​la banda del Conservatori d'Ontinyent. El 1980 es fa càrrec de la direcció de la banda Unió Artístic Musical de Sollana amb la qual realitza una tasca important, destacant un 2n premi en el certamen de la Diputació en 1981 celebrat a Paiporta i un altre 2n premi en el certamen de la Diputació a 1984 celebrat en Teatre Principal de València.

Ha perfeccionat la tècnica de direcció de banda i orquestra amb José Mª Cervera, Pablo Sanchez Torrella i Enrique García Asensio.

Des del juliol de 1998 és director de la banda Societat Musical Unió de Pescadors del Cabanyal (València), amb la qual ha aconseguit un 2n premi en el certamen de bandes de música "Ciutat de Cullera" a l'abril de 1999.

Dins del terreny interpretatiu, ha format part de nombroses agrupacions professionals i amateurs, tant bandístiques, orquestrals, com de cambra. Ha col·laborat en diverses ocasions amb la Banda Municipal de València i Orquestra de València entre d'altres. Ha actuat tant al territori espanyol com a Anglaterra, Holanda, Portugal i Cuba. Ha estat membre del quintet de vent Francesc Costa, amb el qual ha realitzat més de 60 actuacions per Espanya i Anglaterra.

Des de 1992 forma part del quintet de vent de López Chavarri, amb el qual ha creat una programació didàctic-musical dirigida a escolars i que es veu reflectida en les actuacions realitzades al Palau de la Música de València durant 4 cursos consecutius (1992-1996 ) i amb el que està fent una activitat concertística important.

Des de 1994 és també membre de l'Orquestra Turiae Camerata i des de 1999 de l'Orquestra Ciutat de Torrent.

La seva tasca pedagògica comença l'any 1979 en diversos centres reconeguts, filials i escoles de música (Ontinyent, Guadassuar, Algemesí i Sollana). A més ha estat professor als conservatoris de Cullera i Vall d'Uixó. El 1983 accedeix per concurs de mèrits a la plaça de professor interí de clarinet al Conservatori Superior de Música de València. El 1985 oposita a la plaça aconseguint-la amb el número u, passant a formar part del cos de professors de Música i Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana.

Ha participat com a professor de clarinet i càmera en el "III Curs de Música de Cambra Ciutat de Manises" (1994), i com a professor de clarinet i tècniques de comunicació i escenari en el "I Curs de Música de Catarroja Estiu 98", així com ha fet classes magistrals en diverses ciutats de la Comunitat Valenciana ia Santiago de Cuba.

Ha col·laborat amb el Grup Anaya per a l'elaboració del llibre de 1r. curs de ESO, àrea de música

Des de 1986 és professor numerari al Conservatori Professional de Música de Torrent.