Nom José Luis Peris Cordellat
Especialitat Saxòfon i música cambra saxòfon
Formulari de contacte
Horaris
Horari de tutoria Dilluns 20'00 h. (Per sol·licitar una tutoria es pot utilitzar el formulari de contacte)
Galería d'imatges  

Biografia:

Natural de Silla (València), a l'edat de set anys va iniciar els seus estudis musicals a l'AM la Lírica, amb el mestre Antonio Claverol. A l'edat de 9 anys ingressa a la Banda amb l'instrument que ja tenia clar des de molt abans, el saxofon, encoratjat pel seu mestre D. Roberto Forés Asensi, ingressa al Conservatori Superior de Música de València, on estudia amb els professors E . Montesinos, JM Cervera, E. Cifre, J. Ferriz, G. Castellà, E. López Chavarri, M. Llopis i A. Daniel, finalitzant els estudis Mitjans i Superiors amb la qualificació d'Excel·lent i aconseguint el PREMI D'HONOR, per unanimitat en el Grau superior, en l'especialitat de saxòfon.

A l'edat de 17 anys obté la plaça de professor de saxòfon i solfeig al Conservatori Professional "San Rafael" de Bunyol, al seu torn es fa càrrec com a director de la Banda AM de Pego (Alacant) des de 1979 al 84, tasca que desenvolupés posteriorment, a l'AM La Lírica de Silla (84 a 88), UM de Catarroja del (90 al 95) i des del 97 a la Banda Simfònica del Cercle Catòlic de Torrent, obtenint els següents premis: Amb l'AM La Lírica de Silla: 1985, 2n Premi del Certamen internacional de Bandes de València, Secció 2a, 1986, 2n Premi en el Centenari d'aquest mateix Certamen a la 1a. Secció i any 1987, 1 ° premi en aquest certamen en la secció 1a. Amb la Banda del Cercle Catòlic de Torrent, ha obtingut els següents premis: 2002 Primer premi al Certamen de Música Festera d'Alcoi, i 3 ° Premi en el Certamen Internacional de Bandes de València, a la la Secció; any 2003 2n premi al Certamen Internacional Vila de Leganés en la Secció Especial.

Ha estat professor de saxo, a més de les bandes que ha dirigit en CIM l'Harmònica de Bunyol Durant 11 anys i d'altres en L'Artística Manisense de Manises.

Acudeix durant tres anys consecutius (86, 87, 88) als cursos d'Interpretació i Virtuosisme d'Annecy (França) amb el Catedràtic del Conservatori Nacional de Música de París, Daniel Deffayet.

L'any 85 aprova per oposició amb el número u, la plaça de Professor de Saxòfon del Conservatori Superior de Música "Óscar Esplá" d'Alacant. En aquesta mateixa ciutat col·labora com a organitzador i intèrpret dels II TROBADES EUROPEES PER L'SAXÒFON, així com en la SETMANA DE MÚSICA CONTEMPORÀNIA amb el grup LUCENTUM, realitza diversos concerts didàctics per a la Universitat d'aquesta ciutat.

L'any 88 participa com a professor en els Cursos d'Instruments de Vent per a Joves realitzats a Toledo ia partir de llavors, aquesta tasca s'estén als cursos d'estiu Ciutat de Manises, Llanera de Ranes, Utiel, Carlet, Paiporta, etc. En aquest mateix any aconsegueix el 2n Premi en el CONCURS NACIONAL DE SAXÒFON organitzat per l'ASE (Associació de Saxofonistes Espanyols) realitzat a València, i de la qual és membre fundador.

Com a intèrpret solista ha col·laborat amb pianistes de la talla de S. Marina, J. Boscà, Jorge Blom-Dhal, Ferrer Ferran, Adolfo Bueso, J. Gómez etc. i amb alguns dels més grans mestres del saxofon com són, Pedro Iturralde, Adolfo Vendes, Daniel Deffayet, Claude Delangle, Philip Geiss, Serge Bichon, etc. així com amb infinitat de bandes de la Comunitat, amb les quals ha realitzat gires per tot Europa (França, Holanda, Itàlia, Bèlgica, Àustria, Iugoslàvia, Hongria, etc ...). Al setembre del 97 va actuar a la Gala de clausura del XI CONGRÉS MUNDIAL DE L'SAXÒFON, celebrat al Palau de la Música de València, estrenant a Espanya el CONCERT PER SAXÒFON I BANDA, de Karel Husa, rebent la felicitació de l'autor i obtenint un gran èxit entre la crítica i els professionals de l'instrument. A l'abril del 2002 participa en l'intercanvi cultural entre el Conservatori de Torrent i la Universitat de l'Havana, impartint classes i concerts en aquesta ciutat, i el 2003 realitza aquesta activitat en el Conservatori Professional "Esteban Salas" de Santiago de Cuba, sent patrocinades ambdues per l'Ajuntament de Torrent.

Ha efectuat enregistraments per a RNE. La COPE, A3 i per a Ràdio Nou tant d'intèrpret com de director, així com la gravació de CD, amb diverses agrupacions instrumentals, col·laborador habitual de l'Orquestra Municipal de València, Orquestra Simfònica i Grup Instrumental de València, és membre fundador del Quartet de Saxofons de València, Quartet del CSM de València, de l'Ensemble de Saxòfons, Percussió i Piano de València, de l'ensemble SIMA, i del grup Nou Mil·lenni, és coautor de dos llibres meu primer saxòfon (vol. 1 i 2) editats per editorial Piles elaborats per al grau elemental LOGSE. Ha col·laborat en diversos enregistraments del programa Musica i Poble com a assessor musical, realitzat per Canal 9.

Actualment és professor de saxòfon del Conservatori Professional de Torrent, professor de saxòfon a les escoles de música de Paterna i Pescadors del Cabanyal.